Organizatorji festivala Metaljot Raspaljot so sporočili, da se bo letošnja izvedba festivala odvila v petek, 3. julija, na že znani lokaciji v Laškem.

Ob tem so sporočili tudi imeni prvih nastopajočih. To so slovenski thrasherji Sarcasm in prav tako  domači death/black metalci Mordenom.

Sarcasm:


Prva potrjena skupina za Metaljot Raspaljot – open air festival 2020, je legendarna thrash metal zasedba Sarcasm band. Skupina SARCASM je bila ustanovljena leta 1987 v Škofji Loki, v vsej svoji zgodovini, pa so poleg številnih demo posnetkov in kopilacij, izdali tudi 6 dolgometražnih albumov. V vseh letih obstoja je skupina veliko koncertirala tako doma, kot v tujini, oder pa so si delili s svetovnimi velikani, kot so Slayer, Motorhead, Sepultura, Kreator, Sodom, D.R.I., Soulfly in mnogimi drugimi. SARCASM ne veljajo samo za eno od najbolj legendarnih metal zasedb na prostoru Slovenije, ampak tudi na prosrorih bivše Jugoslavije! Pripravite se na pravi thrash metal napad!

Mordenom:

Po 8 letih brez odra, se bo death/black metal zasedba MORDENOM, predstavila na odru festivala Metaljot Raspaljot – open air festival 2020! Mordenom so bili ustanovljeni leta 2003 v Metliki, leta 2009, so izdali zelo dobro sprejeti album “Agnvs Dei”, tri leta kasneje, pa je bil njihov zadnji koncert, kar pa ne pomeni, da skupina v tem času ni bila kreativna! Ne letošnji ediciji festivala Metaljot Raspaljot, nam bodo tako predstavili ogromno novega materiala, odigrali pa nam bodo tudi kaj iz prvega albuma! Mordenom, dobrodošli nazaj!

 

Več o festivalu najdete na tej povezavi.

Več informacij kmalu…