V Kinu Šiška bomo v enem festivalskem večeru združili štiri velika imena, ki se v juniju potikajo po Evropi – kanadske punk rockerje Billy Talent, angleškega folk punk poeta Franka Turnerja, v punk krogih težko pričakovane Američane The Menzingers ter hudo obetajoče Sincere Engineer.

Billy Talent najbrž ne potrebujejo precej dolge predstavitve. Vsesplošno priljubljeni kvartet je pod imenom Pezz nastal že leta 1993, leta 2001 filmsko spremenil ime v Billy Talent ter zaslovel z istoimenskim prvencem. Slovenskemu občinstvu so se predstavili na zadnji izvedbi festivala Rock Otočec, v Ljubljano pa se vračajo s svežo šesto ploščo Crisis of Faith.

Tudi Frank Turner ni tujec slovenskih odrov. Še več. V Kinu Šiška je s svojo vrhunsko spremljevalno zasedbo The Sleeping Souls pred leti že uprizoril dva izvrstna koncerta. Tokrat v živo predstavlja že deveto studijsko ploščo FTHC, s katero opozarja, da je kariero začel v hardcore bendu.

The Menzingers se bodo v Ljubljani ustavili prvič, a so apetite slovenskih sledilcev že potešili z dvema nastopoma na festivalu Punk Rock Holiday v Tolminu. The Menzingers potrjujejo, da Scranton v Pensilvaniji ne slovi zgolj po seriji The Office. Na svojo evropsko turnejo pa so povabili čikaško skupino Sincere Engineer – nažigaški bend, s katerim je Deane Belos svojim kantavtorskim stvaritvam nadela hardcore preobleko.

Vstopnice so na voljo na tej povezavi oz. na vseh prodajnih mestih, ki so v sistemu Moje karte.si.