Heavy blues rock mašina Stray Train se odpravlja na novo potovanje. V pomladnih in poletnih mesecih bodo brusili strune na koncertih (tako klubskih kot festivalskih) doma in v tujini, za jesen pa so napovedali izid drugega albuma!

S kritiško izjemno dobro sprejetim prvencem ‘Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town’ so se Stray Train preteklo leto podali na obširno turnejo, ki jih je popeljala po koncertnih odrih kultnih klubov po Evropi. Na 43-dnevni turneji so imeli kar 41 koncertov od Italije in Avstrije pa vse tja do Švedske in Velike Britanije. A Stray Train svojega motorja sploh niso ugasnili – v začetku letošnjega leta so v Wisseloord studiih na Nizozemskem posneli material za novi album, ki bo izšel septembra. Tudi na drugem ploščku so se držali preverjenega recepta in produkcijo prevzeli sami, za mix albuma pa bo odgovoren Ronald Prent, ki je med drugimi sodeloval že z RammsteinSimple MindsDef Leppard in Queensryche. In naslov? Tudi tukaj Stray Train ne upočasnjujejo: ‘Stray Train II, Blues from Hell. The Legend of the Courageous Five.’.

Še pred izidom albuma pa Stray Train čaka kar nekaj koncertov v klubski atmosferi in na večjih festivalih doma in v tujini – v okviru turneje Stray Train Tour from Hell PT1 bodo v Ljubljani nastopili na Orto festu (28.4.), ustavili se bodo v Ormožu (12.5.) in Slovenj Gradcu (27.5.), poletje pa je čas za festivale: Lent (26.6.)Gora Rocka (1.7.) in MotörCity (25.8.) v Sloveniji, španski Resurrection festival, ter nemška Seepark Biker Days in Weigendorfer Open Air z vmesno postajo v klubu Der Cult v Nürnbergu.

Stray Train Tour from Hell PT1:
28.04. SI – Orto bar (Orto fest), Ljubljana
12.05. SI – Ormož (Moto srečanje)
27.05. SI – Čajnica Peč, Slovenj Gradec
26.06. SI – Festival Lent, Maribor
01.07. SI – Gora Rocka, Šentviška Gora

05.- 06.07. ES – Resurrection festival
07.07. DE – Pfullendorf – Seepark Biker Days
08.07. DE – Der Cult, Nürnberg
22.07. DE – Weigendorfer Open Air
25.08. SI – Motörcity, Tolmin

Od prvotne ideje – preigravanje blues rocka in obuditvijo ti. jam sesssion večerov v Ljubljani – do konkretne doze avtorskega, organskega blues rocka brez instantne hiper produkcije so Stray Train prikorakali v manj kot enem letu. Od prvih nastopov, ko se je band še spoznaval in uigraval, so z delom nadaljevali na vajah, kjer so kmalu začele nastajati prve avtorske skladbe. Po nekaj mesecih organskega, spontanega ustvarjanja so svoje dotedanje delo junija 2016 izdali v obliki prvenca ‘Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town’. Obširna evropska turneja, ki je sledila izidu, pa je bila zasedbi v velik navdih – začeli so nastajati novi riffi in melodije in do začetka leta 2017 so bili pripravljeni na novo postajo – snemanje drugega albuma. Album, naslovljen ‘Stray Train II, Blues from Hell. The Legend of the Courageous Five.’ bo izšel jeseni 2017, še pred izidom pa bodo Stray Train brusili strune na koncertih doma in v tujini.

Prisluhnite konkretni dozi slovenskega heavy blues rocka:
Soulseller: https://www.youtube.com/watch?v=UGVKUp5TBdE
Wander Man: https://www.youtube.com/watch?v=v9T_lNQziDQ
Green Card Paradise: https://www.youtube.com/watch?v=DWuj-5SccIk

(vir: Boombox.si)