Skladba LESS IS MORE je drugi videospot z novega albuma THE SALT. Spot je posnel, produciral ter zmontiral pevec skupine, Marko Duplišak. Posnet je bil v Kulturnem domu v Škalah pri Velenju. Gre za drugi videospot, ki je bil posnet po izdaji albuma THE SALT, ki je izšel 1. marca 2021 v samozaložbi.

INMATE: »Sporočilo našega novega videospota je jasno in enostavno. Manj je več. Trenutno živimo v svetu, ki na žalost spodbuja naše zavedanje, da za obstoj in kvalitetno življenje iz dneva v dan potrebujemo več. Več denarja, več materialnih dobrin za še več užitka. Potrebno je zazreti vase ter ostati skromen in hvaležen. Hitro bomo prišli do ugotovitve, da ne potrebujemo veliko. Veliko bolj pomembno in ključno je, kaj in koliko dajemo drugim in sami družbi.«

Po odhodu Miha Oblišarja dobro leto nazaj je vrzel basista sedaj zapolnil Jure Vertelj. Gre za izkušenega glasbenika, ki je metalski javnosti poznan kot kitarist in glava zasedbe Era of Hate, ki je delovala v letih 2011-2016. Bil je tudi še član zasedb Rise in Hellaven. Jure se je javnosti v živo že predstavil na festivalu MetalWitch 2021.

JURE VERTELJ: “Ni lepšega občutka kot nastopati na odru z uigrano, kvalitetno glasbeno zasedbo. Iskreno sem hvaležen vsem fantom v Inmate za topel sprejem in pozitivno spodbudo v mojih prvih dnevih in tednih. Prav tako bi se rad zahvalil njihovemu bivšemu basistu Mihu, ki v celoti podpira mojo odločitev in neumorno pomaga v vseh aspektih moje nove vloge. Njegov vpogled in nasveti so neprecenljivi. Veselim se skupnega ustvarjanja nove glasbe, prihajajočih nastopov (upam, da jih bo čim več) ter spoznavanja in druženja s podporniki skupine Inmate. Se vidimo na koncertu!”

THE SALT nosi naslov 5. albuma velenjske skupine INMATE. Album je naprej na voljo na znanih spletnih platformah, kot so Spotify, Apple Music, iTunes, Google Play, YouTube, Amazon, Pandora, Deezer, Tidal, itd. Fizično kopijo je možno dobiti preko spletne strani Big Cartel in Bandcamp. Klikni na povezavo.

 Vse skladbe z albuma THE SALT ter biografija so na voljo tukaj.

Album vsebuje 10 skladb, med katerimi je tudi naslovna skladba The Salt, s katero so velenjski metalci nastopili na lanskem izboru za evrovizijo EMA 2020.

»Definitivno gre za naš najboljši album do sedaj, saj je bilo vloženega ogromno truda in časa. Vsaka skladba na albumu je za nas posebna in hkrati najboljša, zato enostavno ne moremo izbrati favorita. Velika zasluga za izdajo novega albuma gre našemu producentu Urošu Boršiču, ki je kljub težkim razmeram zaradi omejitev koronavirusa svoje delo opravil vrhunsko in ažurno. Gre tudi za naš najhitrejši album do sedaj, najhitrejša skladba ima 230 bpm (udarcev na minuto).«

Seznam skladb na albumu THE SALT:

  1. Less Is More
  2. For Suffer We Must
  3. Underdog
  4. Here For A Reason
  5. The Salt
  6. No Time To Die
  7. Nobody Is Innocent
  8. Coming Back To Life
  9. Shadows
  10. To Higher Self

 

INMATE sestavljajo:

Marko Duplišak – vokali
Jure Grudnik – bobni
Andrej Bezjak (Nama Kirtan das) – kitara
David Vodopivec – kitara
Jure Vertelj – bas

 

Album je produciral in masteriziral Uroš Boršic
Vse klaviature je posnel Uroš Boršič
Bas kitaro za skladbo The Salt in For Suffer We Must je posnel Miha Oblišar
Bas kitaro za skladbo Here For A Reason je posnel Sašo Bandalo. Ta pesem je posvečena njegovemu pokojnemu očetu.
Vse vokale je posnel Marko Duplišak
Avtorji glasbe in besedil so člani skupine INMATE
Album je  posnet na frekvenci 432Hz
Tematika besedil albuma izhaja iz vedske literature ter knjig za osebni razvoj in poglede na življenje
Pesem The Salt je bila zastopana na tekmovanju za pesem Evrovizije EMA februarja 2020
Avtor naslovnice albuma: Marko Duplišak
Oblikovanje albuma: Jure Grudnik
Fotografija: Marko Duplišak
Projekt je sofinancirala Mestna občina Velenje.

vir: PR INMATE, foto: Hana Slapar