Hard rock se očitno finančno bolj izplača kot renesansčno trubadurska glasba.

Na novo najeta zasedba Rainbow se je odpravila v studio, kjer po več kot dvajsetih letih  namerava posneti  album in to ponuditi fenom kot pravo stvar.

Kitarist Ritchie Blackmore je lansko leto začasno prekinil z delovanjem v svojem bendu Blackmore’s Night, ter dovolil organizatorjem,  da so potrdili nekaj koncertnih nastopov skupine Rainbow. Ime RAINBOW pripada skupini,  ki jo je Ritchie ustanovil po odhodu iz Deep Purple (2017 v bendu trenutno ni nikogar, ki bi prej kadarkoli sodeloval z zasedbo  RAINBOW).

Čeprav je Ritchie sprva trdil, da nima nobenih načrtov posneti nov Rainbow (ali kadarkoli spet igrati HARD ROCK!!) album z besedami, “da si želi le še enkrat igrati stare skladbe”, pa si je očitno premislil. Pred kratkim je potrdil, da skupaj s čilenskim pevcem (“skupaj” dandanes pomeni via fajlshare in ne skupaj v prostoru), ki trenutno živi v Madridu, Ronniejem Romerom (Ronnijev ta drugi bend, ne Lords of Black ampak THE FERRYMEN je na tej povezavi objavil spot za skladbo End Of The Road), snema dve skladbi.

“Napisal sem eno novo skladbo in na novo posnel eno starejšo,” je povedal Ritchie. “Ronnie, ki je sedaj v Madridu, je posnel vokale in mi jih poslal nazaj. Mogoče ne bomo posneli albuma, bomo pa za to izdali nekaj singlov.” (to je sleng stavek, ki pravi da je podjetje pripravljeno  za testiranje trga ali so kupci pripravljeni plačati za nove skladbe- red.). Ali naše paralelno vesolje res potrebuje to RAINBOW izdajo- presodite sami!

 

Razlog, zakaj nisem povabil bivšega Rainbow pevca Joea Lynn Turnerja je, ker sem bil prepričan, da bi si evropski oboževalci bolj želeli slišati Diovo različico zasedbe Rainbow. Zelo sem bil presenečen, da so se vstopnice za prvi koncert ob vrnitvi na sceno, razprodale v pičlih petnajstih minutah. Lepo je bilo videti, da si je toliko ljudi spet želelo slišati Rainbow.”

Poleg Romera, so se na lanskih koncertih, Ritchieju pridružili še klaviaturist Jens Johansson (klaviature), bobnar David Keith (Blackmore’s Night), basist Bob Nouveau (ex-Blackmore’s Night) ter spremljevalni pevko Ritchijevo zeno  Candice Night in Lady Lynn.