Italijanski plastičarji cerkvenega power metala Rhapsody of Fire  bodo še preden pripravijo material z novim pevcem poskrbeli za posebno izdajo oziroma album z ponovno odigranimi in posnetimi skladbami, ki so nastale v obdobju delovanja skupine med letoma 1997 in 2002.

Skladb bo skupno štirinajst, vse pa sta skupaj napisala klaviaturist in šef skupine Alex Staropoli ter nekdanji kitarist Luca Turilli in veljajo za kultne klasike začetne ere delovanja skupine, ko je tle-a ustvarjala še pod imenom Rhapsody.

Vendar pa bodo te skladbe zaigali  in posneli na novo, v aktualni postavi! Na albumu bo približno 75. minut igralnega časa. Rhapsody of Fire, ki sta se jim pred kratkim pridružila pevec Giacomo Voli in bobnar Manu Lotter, so za to kompilacijsko zgoščenko izbrali frontmena zasedbe Orden Ogan, Sebastiana “Seeba” Levermanna, da bo opravil zvočni miks.

Rhapsody Of Fire 2017 so:  Giacomo Voli na vokalih (nov),  Alex Staropoli na klaviaturah,  Manu Lotter za bobni (nov),  Alessando Sala na basu in  Roberto De Micheli na kitari.