Leonard Haze - Hazexperience

V 63. letu starosti je umrl Joey Alves, izvirni ritem kitarist ameriške zasedbe Y&T, takrat imenovane še Yesterday & Today. Le nekaj mesecev prej, natačneje  11. spetembra lani, pa je v 6.1 letu starosti umrl tudi  izvirni bobnar benda Leonard Haze (na sliki drugi z leve). Tukaj si lahko pogledate odlomek prihajajočega dokumentarca o skupini Y&T*.

Alves je s skupino, ki velja za ene izmed utemeljiteljev klasičnega heavy metala na ameriških tleh, igral vse od njenih začetkov pa do leta 1989. Z Y&T je posnel prvih osem albumov, med drugim tudi klasične izdelke Black Tiger (1982), Mean Streak (1983) ter In Rock We Trust (1984).

Novico o Alvesovi smrti je z zapisom na družabnem omrežju svetu razodel vodja skupine Dave Meniketti, edini preostali še živeči član klasične Y&T postave.

Oboževalce skupine je žalostna novica dosegla ravno v obdobju pričakovanja na dokumentarni film On With The Show, ki bo pripovedoval bendovo več kot štiri desetletja dolgo zgodbo. V nastajanje filma je bil vključen tudi pokojni Alves, saj se bo dokumentarec v večji meri osredotočal na najuspešnejša Y&T leta, torej na obdobje prve polovice in sredine osemdesetih.