V družini Paranoida, prvega slovenska metal webzina, je danes slavnostno. Prav na današnji dan pred 25. leti se je namreč začela zgodba, ki uspešno traja še danes.

Ker pa je tako pomembno obletnico potrebno primerno proslaviti, so se odločili, da bodo v ta namen pripravili dva dni koncertov, na katerih bo nastopilo kar 25 bendov. Tako bo ljubljanska Metelkova v petek in soboto, 15. in 16. marca, v znamenju zasedb, ki so tako ali drugače zaznamovale in krojile slovensko metal sceno.

V predprodaji so na voljo festivalske oziroma dvodnevne vstopnice po 25 EUR, na dan dogodka bo cena 30 EUR. V času festivala bo možno na večerni blagajni kupiti tudi enodnevne vstopnice za 20 EUR.

Dogodek pa bo imel tudi dobrodelno noto, saj bodo vsa zbrana sredstva od prodaje kart namenjena Društvu Rdeči noski. Za vse, ki se dogodka ne boste mogli udeležiti, a bi vseeno želeli kaj prispevati, pa je odprt TRR, na katerega lahko nakažete svoja sredstva:

Društvo Rdeči noski,
Vojkova cesta 4, 1000 Ljubljana
SI56 6100 0000 8643 823
koda namena: CHAR
namen: Donacija za obiske Rdečih noskov
sklic: SI00 032024-25

Paranoidovci so ob 25. obletnici posneli tudi dokumentarni film, v katerem njihovi bivši in še vedno aktualni akterji spregovorijo o svojem delu pri omenjenem webzinu.

Paranoidu ob rojstnem dnevu želimo vse najboljše ter jim nazdravljamo na še naslednjih 25 let!