Ljubljanska doom metal zasedba Mist se spomladi odpravlja v studio, kjer bo pričela s snemanjem svojega težko pričakovanega dolgometražnega prvenca, ki naj bi izšel v letošnjem letu preko založbe Soulseller Records. Več informacij pa bo skupina razkrila v kratkem!

Mist lahko v živo ujamete že 22. marca na festivalu Winter Days Of Metal v Bohinjski Bistrici.

Skupina je leta 2013 izdala svoj prvi demo posnetki s preprostim naslovom Demo 2013, kar ji je prineslo tudi podpis pogodbe z nizozemsko založbo Soulseller Records. Omenjeni demo je potem založba ponatisnila in izdala v omejeni nakladi, maja leta 2015 pa je sledil še EP z naslovom Inan’.

V relativno kratki karieri se je Mist zelo hitro uspelo prebiti tudi na tuje koncertne odre. Do sedaj so že nastopili v družbi nekaterih priznanih svetovnih imen, kot so Jex Thoth, Uncle Acid & The Deadbeats, Manilla Road, Helstar, Vicious Rumors, Officium Triste, Seremonia, Cauchemar in drugi. Poleg tega so igrali že na nekaterih večjih festivalih, kot so Malta Doom Metal Festival na Malti, Hammer Of Doom v Nemčiji in MetalDays v Tolminu, za njimi pa je tudi uspešna turneja po Veliki Britaniji.

Zasedba:
Nina Spruk – vokal
Ema Babošek – ritem kitara, spremljevalni vokal
Blaž Tanšek – solo kitara
Neža Pečan – bas
Mihaela Žitko – bobni