Vokalist in kitarist Michael Poulsen  že več kot 20 let vodi dansko rokenrol mašino Volbeat. Band  je izdal osem dolgometražnih albumov, prodal milijone plošč in polnil stadione po vsem svetu. Preden je Poulsen nastopil kot vodja zasedbe Volbeat, je ustanovil death metal skupino Dominus, ki je sredi devetdesetih  posnela štiri albume.

Ko je Poulsen sestavljal pesmi za album skupine Volbeat iz leta 2021 Servant Of The Mind, je napisal kup rifov death metala in jih shranil v svoj telefon. Potem, ko je končal s ploščo, je začel sestavljati pesmi za svojo novo death metal skupino Asinhell, katere debitantski album Impii Hora je poklon Poulsenovim najljubšim skupinam stare šole. Pesmi temeljijo na srhljivih riffih.

Poulsen je marca 2022 poklical svojega starega prijatelja, nekdanjega pevca skupine Morgoth, Marca Greweja ga povabil, da se pridruži zabavi.

“Michaela sem poznal precej dolgo in vedno je govoril, da bi morali nekega dne narediti death metal projekt, vendar ga nikoli nisem jemal preveč resno, ker je bil tako zaposlen z Volbeat,” pravi Grewe. “Potem je poklical zares in rekel:” Da, to hočem storiti zdaj. Si za to?” “Seveda sem takoj bil za!'”

Glasbena veterana sta začela vaditi in dokončala celotno pesem skoraj vsakič, ko sta se dobila. Asinhell je tako v približno enem letu prešel od zgolj ideje do snemanja navdušujočega celovečerca Impii Hora.

Impii Hora bo izšel 29. septembra pri založbi Metal Blade.

“Zame so se uresničile sanje, ko sem izvedel, da bo deom založbe Metal Blade Records,” je povedal Poulsen. “Ko so rekli, da želijo izdati album, sem se počutil, kot da sem spet star 17 let. Rekel sem si: ‘O moj bog, sklepam dogovor z Metal Blade! Kako kul je to?” Bilo je, kot da sem končno dobil založniško pogodbo, o kateri sem sanjal, ko sem bil najstnik.”

Skladbe na albumu

01. Fall Of The Loyal Warrior
02. Inner Sancticide
03. Island Of Dead Men
04. Trophies
05. The Ultimate Sin
06. Wolfpack Laws
07. Desert Of Doom
08. Pyromantic Scryer
09. Impii Hora
10. Foj For Helvede

ASINHELL so:

Michael Poulsen – kitara
Marc Grewe – vokal
Morten Toft Hansen – bobni