Obvestilo organizatorja:

Metalsteel spadajo med vodilne slovenske heavy metal skupine. V 22-letni zgodovini aktivnega delovanja so izdali 7 studijskih albumov in dvojni koncertni album. Tokrat v Ortu predstavljajo 8. studijski album “Spomenik”, ki v aprilu 2023 izide pri založbi Nika Records.

Gre za poseben projekt, kjer so Metalsteel predelali skladbe slovenskih hard n` heavy skupin iz 80ih in 90ih. S tem albumom se želijo pokloniti slovenskim skupinam, ki so jih poslušali kot osnovnošolci in so imele vpliv na njihovo ustvarjanje. Projekt “Spomenik” je medgeneracijska zgodba, saj na albumu sodelujejo številni gosti – glasbeniki različnih generacij, od originalnih članov takratnih zasedb, do mlajših glasbenikov, ki imajo modernejši pristop do dela.

Metalsteel načrtujejo, da se jim bodo številna eminentna imena iz slovenske hard n` heavy scene, ki so sodelovala na albumu, pridružila tudi na odru Orto bara. Kot predskupina bodo nastopili Life on Display.

Se vidimo na Orto Festu 28. aprila 2023. Heavy Metal is our religion!

METALSTEEL z gosti: “Spomenik” Release Show + Life on Display
Predprodaja vstopnic: Preko Mojekate.si (Petrol, OMV, Trafika in preko povezave spodaj), kmalu tudi preko On Parole Productions.
https://www.mojekarte.si/…/metal…/vstopnice-1163207.html