KUD ŠMRKL ŠEŠČE v sodelovanju s Študentskim klubom Žalec in Občino Prebold, organizira 16. tradicionalni ROCK ŽUR ŠEŠČE, ki se bo odvijal 25.2.2023 od 19. ure dalje v Domu kulture Šešče.
🕖 ČASOVNICA:
19:00 – vrata
20:00 – Hogminister
21:00 – Xskull8
22:00 – Klon
23:00 – Metalsteel
00:30 – Fajercajg
METALSTEEL
Metalsteel so kot otroci pred 20 leti začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija z lastno identito, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji. Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, katerega so doslej manifestirali na sedmih studijskih albumih in dvojnem koncertnem albumu, še najbolj dovršeno in ostro na zadnjem albumu “FORSAKEN BY THE GODS”. Album so člani skupine v sodelovanju s profesionalno produkcijsko ekipo snemali
hkrati, česar se poslužujejo le redki glasbeniki.
Skupina prav tako sodeluje z ameriškim pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.
Metalsteel so poleg nastopanja po evropskih odrih tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu,
igrala slovenskim žrtvam holokavsta, izdala dvojni koncertni album ter nastopila v reklami za Toyoto, v kateri je bila uporabljena tudi skladba skupine. Napisali in posneli so tudi uradno himno festival Metaldays za leto 2015.
Metalsteel z novim albumom Forsaken By The Gods opozarjajo na probleme odnosa človeštva do našega planeta ter se ukvarjajo z različnimi perspektivami minljivosti in umrljivosti ter dokazujejo, da pristen heavy metal še vedno lahko zveni povsem inovativno, saj v vsaki skladbi puščajo svoj edinstven pečat.
KLON
Celjski rockerji KLON so Urban, Luka, Goran in Gregor.
Prvenec ‘KLON 1’ so izdali januarja 2020. Album se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino preposlušanega in preigranega rocka. Na njem so predstavili svojo preteklost, saj so skladbe sestavili iz glasbenih osnutkov, ki so nastali še pred njihovo skupno potjo. KLON so sicer res začeli s kloniranjem dobre, stare rock muzike in s komadi, ki so jih povlekli iz zaprašenih predalov. A danes so daleč od klona, ki so ga zagnali pred dvema letoma.
Desetega oktobra 2022, so predstavili svoj drugi album ODKLON. Tršo glasbo in bolj dodelano zvočno podobo sta že nakazali skladbi ‘Tvoja igra, tvoj moment’ in ‘Sladka mala zver’, ki so ju KLON že izdali, ob izidu albuma pa so predstavili še tretji single ‘Nazaj’. Včasih je treba iti nazaj, da lahko greš naprej. Znano? S skladbo nazaj KLON nostalgično gledajo v preteklost, v neke druge čase in v neke druge družbe, ki so se s časom razšle. Vsi se radi spominjamo. Lepo je bilo. Ampak lepo tudi še bo. Za skladbo so KLON posneli videospot z I-rock produkcijo. V njem spremljamo zgodbo štirih prijateljev, ki se vsak zase utaplja v spominih, na koncu pa spomine pustijo za sabo in se srečajo tukaj in zdaj.
Odklon? ODKLON!
Zvočno podobo drugega albuma so KLON iskali kot band. Vseh 10 skladb je nastalo v zadnjih dveh letih, njihovo dinamiko, strukturo in sporočilnost pa so KLON razvijali skupaj. Na albumu ODKLON se band ukvarja, tako kot na prvencu, predvsem z našim vsakdanom, časom, ki ga živimo in družbo, takšno kot je . V besedilih se dotikajo digitalizacije življenja, pretvarjanja in samovšečnosti ali pa se nostalgično vračajo v preteklost, v drugačen svet, v katerem so KLON odraščali. KLON tudi z novim albumom sporočajo, da jim ni vseeno, v kakšni družbi živijo. So se pa tokrat dotaknili tudi malo bolj osebnih tem medsebojnih odnosov – tistih najbližjih, ljubezenskih in prijateljskih.
KLON album ODKLON začenjajo udarno, z eno trših skladb na albumu, skladbo ‘Kloniran svet’, ki nam ponudi pogled v bližnjo prihodnost ali morda že sedanjost – recikliranje dogodkov v svetu brez svobode, kjer so sodobne mesije nič drugega kot sužnjelastniki. Skladba se zlije v naslednjo, ‘Podgane’, ki se množijo in lezejo od vsepovsod, potvarjajo zgodovino in ustvarjajo novo, drugačno sedanjost. Instrumentalno ‘Podgane’ črpajo navdih v zgodovini in v riffih klasičnega rocka. Sledi samorefleksivna ‘Men je vseen’, rahlo komična skladba o rokerju, ki se ne prepusti toku časa in staranju ampak ostaja zvest samemu sebi. Četrta je ‘Nad mestom’, nekakšna oda družbi in prostoru za vaje, kjer so KLON lahko to, kar so. V njej se lahko najde vsak, ki je kadarkoli igral v kakšnem bendu in vadil v zakloniščih, kleteh ali drugih prostorih. Sledi skladba ‘Nazaj’, nov single iz albuma, ki prinaša nostalgičen pogled na preteklost, pretrgane vezi in upanje na vnovična srečanja. ‘Tvoja igra, tvoj moment’, prva skladba, ki je napovedala nov album, popisuje našo novo normalnost; epidemija je našo pasivnost še poglobila in potencirala, ustavila čas in ustvarila zanko, iz katere ne znamo ali nočemo najti izhoda. Budnica za vse nas! S skladbo ‘Sladka mala zver’, ki je prav tako že lep čas zunaj se KLON lotijo ljubezni in strasti. Sledijo še tri nove: ‘Siva pika’ pripoveduje o posebnežih, ki to niso, s skladbo ‘Fejk’ se lotevajo družbenih medijev, z ‘Na robu noči’ pa KLON čustveno dojemajo spreminjanje podobe nekega mesta skozi leta. Albumu ‘ODKLON’ lahko prisluhnete na spletni strani banda klon.si, kmalu pa tudi na vseh pretočnih platformah.
KLON so Gregor Videc, Urban Krč, Goran Koražija in Luka VInko , mestoma se jim je na back vokalih pridružila Sara Lamprečnik. Za miks in mastering albuma ODKLON je odgovoren Matic Mlakar (The Kraken productions).
XSKULL8
Skupina, katere glasba je kovana iz težkih post-grunge rifov s sodobnim priokusom. Fante težko pravilno umestimo v glasbeni žanr, zato se ne bomo niti trudili. Recimo le, da se z glasbo sprehajajo po meji med rock in metal stili. Skupina v trenutni sestavi se je, po podpisu prve založniške pogodbe in preimenovanju leta 2020, morala zaradi situacije v svetu bolj posvetiti pisanju novih skladb, kot pa samemu koncertiranju. Tako so aprila 2020 izdali singel Engine Of Doom, v oktobru Little Miss Perfect in januarja 2021 pesem z naslovom Your Final Act, katerih videospote lahko najdemo tudi na znanih platformah.
Maja 2021 so nato izdali še pesem Leaves Are Falling, ki se je odlično prijela predvsem onstran velike luže. Med drugim so se na Billboard-ovih lestvicah uvrstili med TOP 20 na Mainstream Rock Indicator Chart in pa TOP 10 na Secondary Market Rock Chart. Skladba Leaves Are Falling je bila nominirana tudi za Banger Music Awards.
Po podpisu nove pogodbe z založbo Curtain Call Records, je skupina izdala tudi svoj XS8 prvenec From Sin To Sinners, ki še vedno kroži na radijskih postajah po svetu.
Leto 2023 so v bendu začeli udarno, saj so že januarja izdali nov singel in videospot Alive.
HOGMINISTER
Hogminister je band iz Šentjura, ki se je sestavil leta 2017, da bi igral hard rock. In to je tudi tisto, kar Miha Andrenšek (kitara), Luka Logar (vokal in kitara), Maks Ivo Moser (bas) in Filip Eisenkoler (bobni) najbolje počnejo. Zlahka pa bi jih uvrstili tudi med alternativne rokerje z rahlim priokusom progresivnega metala.
FAJERCAJG
Rock bend iz Žalca s hard rock koreninami.
”Z nami ne gre na tiho.”