Hietala se odpravlja na njegov sprehod (My Walden).

Najbolj prodajan artikel založbe Nuclear Blast,  finski simfonični metalci  Nightwish, so nepričakovano ostali brez dolgoletnega basista/vokalista Marka Hietale.

Njegovo sporočilo je precej negativno nastrojeno zoper glasbeno industrijo in plačilo v njej. Med drugim je izpostavil potrebo po vsakodnevnem napornem delu, a ob tem nepravično razdeljenem plačilu članom, medtem ko večinski denar pobirajo ne le založbe, ampak tudi organizatorji turnej in celo podjetja. Pri svoji obrazložitvi je uporabil še besede zarota, izguba motivacije in začetek (ponovne) kronične depresije. Ob koncu uradnega sporočila je navedel, da bo pri določenih projektih v 2021 še vedno sodeloval, sicer pa se umika iz javnega življenja do leta 2022 in se bo posvetil zgolj družini.

Za zasebnost je tako prosil ne le medije, ampak tudi vse glasbenike in zasedbe, ki bi želeli morebiti z njim sodelovati.

Vse skupaj je še bolj zanimivo zato, ker je Marko še v zadnji tretjini lanskega leta sodeloval v resničnosti glasbeni oddaji Masked Singer Suomi, v kateri je pod akronimom Tohtori (doktor) celo zmagal. Basist prav tako odločno zanika, da bi frontmen Toumas bil razlog za njegov odhod.

Na njegov precej dolg zapis se je zasedba odzvala le z nekaj stavki, v katerih so izpostavili predvsem težko situacijo, v kateri so se znašli.  Za že najavljeno svetovno turnejo Human :II: Nature bodo najeli session basista, vseh dodatnih komentarjev glede Markove odločitve pa se bodo do nadaljnjega vzdržali.