Machine Head so na spletu objavili videospot za skladbo NØ GØDS, NØ MASTERS. Skladba je del njihovega desetega studijskega albuma z naslovom ØF KINGDØM AND CRØWN, ki je izšel 26. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

Nova plošča zasedbe Machine Head je konceptualni album s 13 pesmimi, postavljen v futuristično puščavo pod krvavo rdečim nebom. Ares, eden od glavnih likov, izgubi ljubezen svojega življenja (Ametist) in se poda v maščevanje zanikrnemu kultu, odgovornemu za njeno smrt. Drugi protagonist, Eros, izgubi mamo, ki umre zaradi prevelikega odmerka mamil, se nato radikalizira in prav tako poda na morilski pohod maščevanja.

Vokalist zasede Robb Flynn je ob tem povedal: “Zahvaljujoč mojima dvema najstniškima sinovoma je cela družina zdaj obsedena z japonsko anime serijo Attack On Titan. Koncept albuma je delno navdihnjen s serijo v smislu, da je v zgodbi There’s no take thing kot dober in slab fant. Oba lika verjameta, da delata pravo stvar, vendar naj vas to ne zavede. Oba zagrešita res huda grozodejstva.”

Album vsebuje naslednje komade:

1. SLAUGHTER THE MARTYR
2. CHØKE ØN THE ASHES ØF YØUR HATE
3. BECØME THE FIRESTØRM
4. ØVERDØSE
5. MY HANDS ARE EMPTY
6. UNHALLØWED
7. ASSIMILATE
8. KILL THY ENEMIES
9. NØ GØDS, NØ MASTERS
10. BLØØDSHØT
11. RØTTEN
12. TERMINUS
13. ARRØWS IN WØRDS FRØM THE SKY

Digipak – bonus:

14. Exteroception
15. Arrows In Words From The Sky (akustično)