Zasedba Joe Blacksmith predstavlja skladbo z naslovom Konc Sveta. Gre za priredbo pesmi skupine Big Foot Mama, ki je izšla na albumu Doba Norih leta 2001.

In zakaj ravno Big Foot Mama? Kot pravijo sami, igrajo tudi kot spremljevalni band Petra Lovšina. Prav to so pred leti počeli nekateri člani BFM. Tako se fantje med sabo dobro poznajo in sodelujejo že vrsto let.

Glavni razlog za predelavo pesmi Konc Sveta pa je po njihovem bil ravno tisti prvi kitarski ’rif’, ki je bil pika na i za odločitev, da pesem tudi posnamejo v studiu.

Producent audio posnetka je Marko Jurkošek iz studia Killing Production, ki je pomemben člen modernega in udarnega zvoka zasedbe Joe Blacksmith že od samega začetka, ko je band deloval še pod starim imenom Dead Crew. Singel spremlja tudi novi videospot, za katerega je poskrbel Marko Hočevar, ki je pred kratkim produciral videospot za njihov komad Masters Of The Universe.

Band trenutno dela na svojem prvem studijskem albumu, ki naj bi izšel še v tem letu. Zato so tudi v dogovorih z nekaterimi založbami, ki bi bile pripravljene na sodelovanje z njimi. Pravijo, da imajo tukaj določene odprte možnosti, saj so avtorsko tako podkrepljeni, da pišejo komade tako v slovenskem kot v angleškem jeziku. Zato ne izključujejo možnosti, da v primeru, če se ne dogovorijo z domačo založbo, svoje delo ponudijo tudi založbam v tujini.

(foto: Lara Čede)