Bobnar Jeff Plate je podal uradno izjavo v kateri je obelodalnil da zapušča ameriške heavy metal legende Metal Church ( Jeff Plate “I came to this conclusion two weeks ago, and agreed to hold off on the announcement until METAL CHURCH had made some decisions on what they were going to do”)

Jeff pravi, da je zadnjih štirinajst dni dnevno premleval o tej odločitvi, ki jo je, ob konzultacijah s svojo ženo, šefom skupine Metal Church Kurdtom Vanderhoofom ter pevcem Mikeom Howeom, sprejel z veliko tesnobo v srcu.

Kot glavni vzrok za svojo odločitev navaja bobnar, ki je v karieri igral med drugim tudi s Savatage, časovno omejitev. V tem trenutku bi rad preizkusl tudi druge stvari v svoji glasbeni karieri, to pa pomeni v isti sapi, da se mora odreči nečemur, kar ima resnično rad in na kar je zelo ponosen.

Obenem se Jeff Plate iskreno zahvaljuje Vanderhoofu in ekipi Metal Church, ki ga je sprejela medse in s katero je lahko bil del velike zgodbe. Kdo bo postal novi Metal Church bobnar zaenkrat še ni znano.

METAL CHURCH bodo 28.aprila izdali album Classic Live via Rat Pak Records (produced by Kurdt Vanderhoof).
Metal Church live@ Rock Hard Festival!