17. februarja je izšla druga plošča hrvaškega one man black metal banda Tryglav

Zvok Tryglava je agresiven, melodičen, sodoben in čustveno epski. Oboževalci prvega albuma Night of Whispering Souls  boste na novi plošči opazili zrelost zvoka in besedil. Zgodbeni koncept Rituala se dogaja v 17. stoletju, ob tem pa Tryglav še pojasnjuje:
“V temni nevihtni noči je umirajoči moški izdihnil svoj zadnji dih. Njegovi starši niso mogli storiti ničesar, da bi mu rešili življenje. Poklicali so kužnega zdravnika. Prišli so štirje in s seboj odnesli truplo. Družina je vedela, da ga nikoli več ga ne bodo videli. Niso pa vedeli, da se bo vrnil na tak način.”

Vso glasbo na The Ritual je napisal ustanovitelj Boris Behara, vokal je zaupal pevcu Callumu Wrightu, miks in mastering pa producentu Roccu Pezzinu. Pesmi na prihajajočem albumu so svojo pot začele leta 2018, kot del Beharine ljubezni do black metala in grozljivk. Po številnih ponovnih skladbah in ponovnih aranžmajih skupaj s prekinitvami zaradi epidemije covida in njegovega osebnega zdravja z dvema operacijama na odprtem srcu, je album končno tukaj.

Tryglav še dodaja:
“Ta album je doživel toliko težav, a končno, po dolgih treh letih, je tukaj! Upam, da bodo oboževalci uživali v njem tako, kot sem ga ustvaril jaz! Če jim je bil všeč moj prvi album Night of Whispering Souls, jim bo zagotovo tudi ta. Formula se ni preveč spremenila. Je black metal album, poln različnih vplivov. Melodija je še vedno osrednji del.”