V soboto, 10. junija, ob 21. uri, bodo maribroski Klub MC Pekarna zasedli GHOST B.C.E.

Obvestilo organizatorja:

Zasedba je nastala v Mariboru v začetku leta 2017, ko se je sedem izkušenih glasbenikov združilo z namenom preigravanja skladb svetovno znane švedske glasbene skupine Ghost. Od vsega začetka se Ghost B.C.E. trudijo ostati zvesti zasedbi Ghost tako po zvoku, kot po izgledu, kot po objavah v javnosti. Skratka celoten švedski paket v slovenski preobleki.

Kdo so člani banda? V švedski zasedbi Ghost je za mikrofonom pevec Papa Emeritus I., II., III., … v slovenski enačici je to Papa Emeritus XL., oba pa zavzemata podobo nekakšnega anti-papeža. V švedskem bandu na inštrumente igrajo bitja imenovana Nameless Ghoul (brezímni zli duh), v slovenskem pa Unnamed Ghoul (neimenovani zli duh). Razlika je le v tem, da se je Ghost B.C.E. pridružila še Satanova sestra, ki Papi Emeritusu XL. pomaga na vokalih ustvariti kompleksne harmonije, po katerih so Ghost tako znani.

Od kod ime? Švedska zasedba je bila nekaj časa v ZDA znana kot Ghost B.C. (Before Christ – pred Kristusom), Slovenska pa se je poimenovala Ghost B.C.E. (Before Common Era – pred našim štetjem).

Kakšno zvrst glasbe igrajo? Ghost B.C.E. pravijo, da igrajo Ghost metal, saj so cover band zasedbe Ghost. Vprašanje je torej, kaj igrajo Ghost? Njihovo glasbo so opredelili z mnogimi stili, med drugim hard rock, heavy metal, doom metal, pop rock, progresivni rock, psihedelični rock, okultni rock, … Najbolje bo, da si Ghost B.C.E. ogledate na koncertu in se sami odločite, kateri stil bi jim pripisali.

Prispevek: 5€+