AOR bend Foreigner, bo v prihodnjem letu upihnili štirideset svečk. In tako so Foreigner še pred koncem letošnjega leta pohiteli s praznovanjem 40. obletnice delovanja. Skupina se  je v postavi:  Mick Jones (kitara), Kelly Hansen (vokal), Jeff Pilson (ex- Dokken bas kitara, spremljevalni vokal), Tom Gimbel (ritem kitara, saksofon, spremljevalni vokal), Michael Bluestein (klaviature), Bruce Watson (kitara) in Chris Frazier (bobni) odločila, da izda deset inčni vinilni ep z naslovom The Flame Still Burns.

Ep je izšel v petek, dne 25.11.2016, pri založbi Rhino Records. To je namreč v istem mesecu, ko je davnega leta 1976, skupina vstopila v studio Atlantic Records, kjer je pričela s snemanjem studijskega prvenca Foreigner.

Na EPju The Flame Still Burns, se bodo znašle štiri skladbe. Naslovna skladba bo našla svoje mesto na epju v znova zaigrani različici. Gre za skladbo, ki jo je Mick Jones napisal za glasbeno podlago filma Still Crazy. Skladbo je v filmu izvajala “izmišljena” skupina, komad pa je Jonesu prinesel kasneje prestižno nagrado imenovano Ivor Novello Awar”. Električna verzija te skladbe pa vse do danes ni bila nikdar posneta ali zabeležena na katerem koli uradno izidu skupine. Na EPju so se znašle koncertna verzija ultra hita Juke Box Hero ter izvirna posnetka za skladbi Feels Like The First Time and Long, Long Way From Hom” iz leta 1977. Skupina pa je za skladbo The Flame Still Burns pripravila tudi video, ki si ga lahko ogledate zgoraj!

Seznam skladb na EPju “The Flame Still Burns” je sledeč:
01. The Flame Still Burns
02. Feels Like The First Time
03. Long, Long Way From Home
04. Juke Box Hero (live)