Foreigner napovedujejo, da bodo 40 let delovanja obeležili s posebno turnejo. Mick Jones je uradno potrdil, da se bodo aktualni Foreigner postavi, na izbranih koncertnih nastopih, kot posebni gostje pridružili tudi njeni trije nekdani člani, in sicer, Lou Gramm (v.), Al Greenwood (klavijature) in Ian McDonald (k.).

Foreigner bodo sicer najprej odigrali  že napovedane datume turneje po severnoameriškem kontinentu. Ta se začne 30. januarja, k temu pa so dodali tudi skoraj tritedensko turnejo po stari celini (brez Velike Britanije. Brexit 🙂 ), ki se prične 20. maja prične v Švici, . Foreigner se bodo v sklopu evropskih koncertov ustavili tudi v Münchnu, in sicer 26. maja (najbližje Sloveniji).

Skupina nato sredi julija vrača  na severnoameriško celino, kjer je že obelodanila novo koncertno turnejo, na kateri bo praznovala svojih štirideset let delovanja. Kot predskupini bosta  na koncertih nastopali zasedbi Cheap Trick in Jason Bonham’s Led Zeppelin. Skupina ob  praznovanju 40. obletnice načrtuje  izdajo nove dvojne kompilacijo, obenem pa vodja in ustanovitelj skupine ter njen kitarist Mick Jones  pripravlja tudi izdajo uradno biografijo skupine z naslovom A Foreigner’s Tale.