Švedski progresivci Evergrey, ki bodo 16. septembra pričeli z evropsko turnejo, so na spletu objavili animirani videospot za skladbo Save Us. Gre za skladbo z zadnjega albuma z naslovom A Heartless Portrait (The Orphean Testament), ki je izšel 20. maja letos pri založbi Napalm Records.

Evropska turneja zasedbe Evergrey se bo, kot že rečeno, pričela 16. septembra, in sicer v nizozemskem Eindhovnu, končala pa 23. oktobra v Parizu. Band se bo ustavil tudi pri nas, to bo 9. oktobra v ljubljanskem Orto Baru, sicer pa bo turneja obiskala tudi avstrijski Graz (12. oktober). Band bosta na turneji spremljali še zasedbi Fractal Universe in Virtual Symmetry.

Pred pričetkom turneje so člani banda v izjavi povedali: “Končno lahko gremo spet na turnejo! Hvala vsem, ki ste nam stali ob strani zadnjih nekaj let! Dokazali ste, da nas želite ponovno videti. Se vidimo kmalu!
Tom, Jonas, Rik, Henrik & Johan!”

Pevec Tom S. Englund o pesmi Save Us pravi: “Gre za nas. Gre za tebe in mene. Vse bolj opažam, da je naš um postal talec sveta, v katerem živimo. To je svet, v katerem je najbolj pomembno ustvariti optimalne selfije. Ko vidim ljudi okoli sebe, ki se počutijo, kot da niso dovolj dobri za ta svet ali zase, se bojim, da smo izgubljeni. In samo upam lahko, da naša glasba v to družbo lahko vnese nekaj ravnotežja.”