Arjen Anthony Lucassen nam je pripravil še eno glasbeno  popotovanje, in sicer s  skladbo The Day That The World Breaks Down (vključno z opisom zgodbe in sodelujočih – objavljeno konec januarja letos). Na tej povezavi pa lahko prisluhnete vsem ostalim  (audio) komadom novega albuma!

Gre ža za deveti album progresivnega mojstra Lucassena, ki je še enkrat zbral zvezdniško ekipo gostujočih glasbenikov,  kot so James LaBrie (Dream Theater), Simone Simons (Epica), Floor Jansen (Nightwish), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tobias Sammet (Edguy, Avantasia) in Russell Allen (Symphony X).

The Source je  dvojni konceptualni album , ki se tokrat dogaja šest milijard let v preteklosti glede na zemeljski čas. Zgodba se odvija na planetu Alpha, v svetu, kjer se je računalniška inteligenca razvila preko meja človeškega vpliva in poslednično,  ekološko ter politično ugrozila obstoj človeštva (kar nas pričakuje v naslednjem desetletju tudi na zemlji -red ). Prebivalci planeta so svojo usodo prepustili v roke ‘Okvirja’, globalnega računalniškega sistema, ki ugotovi, da so ljudje problem planeta in da jih je treba uničiti. Prebivalci načrtujejo pobeg in tako se zgodba prepleta  skozi album.