taake_krakowVrnitev Taake
Začetek oktobra ne pomeni samo, da so študentje nazaj na fakultetah, prav tako ne zgolj tega, da so šolarji osnovnih in srednjih šol že dobro utečeni v vsakdanje obveznosti – pomeni tudi to, da so se zelo dobro razmahnili underground koncerti in kaj je bolj underground kot obisk norveških Taake?
Hoest in Taake – imeni, o katerih smo nekoč lahko v Sloveniji zgolj brali, v pričakovanju, da bo misteriozni možakar, poln črnega humorja, obiskal podalpsko deželo s svojo black metal divizijo. A od takrat je Hoest in kdorkoli že tvori zasedbo Taake obiskal Slovenijo nekajkrat. Včasih na festivalnih odrih, večinoma pa v klubu. In možakar, ki je true Norwegian black metal utrdil kot kakšni Darkthrone ali Mayhem, se bojda zelo rad vrača k nam, kjer se – zahvaljujoč predvsem tandemu Veselih dihurčkov, ki ga vztrajno vabi nazaj – počuti … no, kot doma.
Seveda je zelo pomembna tudi slovenska publika, ki pozna vse v črno odete pesmi in ki uživa v melodijah in ritmih, ki učinkovito združujejo punk, thrash in seveda galopirajoč peklenski metal napad.
Kot predskupini bosta nastopili Krakow in Orkan.
Orkan so norveška black metal zasedba, kvartet, ki ga drugače poznate tudi pod kultnim imenom Enchanted Darkness.
Taake se bodo – in to ne sami! – vrnili z novim albumom ter novimi in starimi komadi 1. 10. 2015, ko bodo napadli Ljubljano in klub Gala Hala. Tokrat smo vas opozorili dovolj zgodaj, torej izgovorov za ostati doma nimate.

 

ČETRTEK, 01.10.2015
Taake (Nor), Krakow (Nor), Orkan (Nor)

Lokacija: Gala Hala, Metelkova, Masarykova 22, Ljubljana
Začetek: 20:30
Cena vstopnice v predprodaji: 22 €
Cena vstopnice na dan koncerta: 25 €

1 2 3